tisdag, januari 26, 2010

Great Weekend Mitts

De är verkligen, som namnet antyder, underbara vantar för en helg. Halvvantarna är lagom långa, och mycket varma och mysiga. Stickade i Marks & Kattens baby ecoull, Rowans Tapestry (färgen country) och en överbliven snutt Rowan organic wool. Perfekta att strosa omkring i lägenheten med.

fredag, januari 22, 2010

Jag stickar inte bara...

Det har blivit mycket stickande den senaste tiden (eller snarare det senaste halvåret) och mer kommer det bli. Trots det så gör jag andra saker än att bara sticka, som den här kudden. Med insupen inspiration från många olika fina bloggar plockade jag fram rester och snuttar till en yllekudde med allmogeinspirerat applikationsbroderi. Den ska pryda sin plats i någon soffa, antagligen är det kökssoffan som kommer få äran.

torsdag, januari 21, 2010

Sourwood Mountain

Knittys mönster Sourwood mountain har legat på min önskelista ett bra tag. Jag hittade knapparna i huvudstaden förra våren (ruskigt dyra men det var de värda) och har sedan dess letat efter det perfekta garnet i en vacker färg. Sådär lite lagom lyxigt för att matcha de vackra pärlemorknapparna. Garnuppenbarelsen kom förra helgen, Marks & Kattens vita baby ecoull är fantastiskt, både till färg och känsla helt rätt för det här mönstret.

lördag, januari 16, 2010

Leaf Lace Scarf

Ett lättstickat och meditativt projekt. Kände att jag ville göra någonting med det garn (merinoull från claudia handpainted yarns) som kom i min sommarpåse lyx och som har legat och mognat i garnlådan. Efter att ha surfat runt på ravely hittade jag Leaf Lace Scarf vilken verkade passa bra. Nu blev min version lite bredare och mycket kortare än vad orginalet sa. Kanske för att jag hade ett par större stickor (4 US är inte detsamma som 4 mm, det är mindre) och inte hade rikigt lika mycket garn. Men den räcker lagom runt halsen två varv och med fyra pärlemorknappar i ena kanten och fyra öglor i den andra går scarfen att knäppa och ser riktigt vacker ut. En lyxig, pigg, vårscarf att använda när jag vill vara fin. Bilden gör inte alls garnet rättvisa, det är mycket grön-gul-gladare i verkligheten.

lördag, januari 09, 2010

Varm lyxbasker

För ett tag sedan fick jag en kasse garn av min mor. Bland ullgarner i olika tjocklekar låg två små härvor handspunnen alpacka, varm och skön lyx. Efter att ha legat och mognat i garnlådan har den ena härvan nu omvandlats till en varm och mysig basker. Mönstret är mitt alldeles egna, de tidigare baskrarna jag stickat är antingen lite för stora eller så går de inte ner över öronen ordentligt. Den här är alldeles lagom stor och täcker mina frusna öron, perfekt för de väldigt kalla vinterdagarna som är nu. Lite mindre än hela den större härvan (på 90g) gick åt. Kvar ligger den mindre och jag undrar om den räcker till ett par mysiga vantar...

fredag, januari 08, 2010

I väntans tider

Det är vad jag gör just nu, går och väntar. Väntar på att någonting ska hända, att jag ska få ta tag i all projekt som jag vill göra under våren. Trots att ingen annan än jag själv hindrar mig från att börja redan imorgon. Det känns som om jag behöver tillstånd, som om någon behöver klappa mig på axeln och säga att det är ok jag får göra som jag vill. Jag måste inte vänta på någonting alls. Det är en ovan känsla, en känsla som jag behöver vänja mig vid.