onsdag, oktober 21, 2009

Stallmössa modell tupphätta

Ytterligare en tupphätta är stickad. I tvåtrådiga ullgarner med mönsterinspiration från baltländerna (mönstret återfinns i boken vantar från när och fjärran). Trots att jag använde samma typ av garn och samma storlek på stickorna som i den förra tupphättan så är denna markant större... Får se hur jag löser det problemet.

lördag, oktober 17, 2009

Hösthelg

Efter en trevlig fredag med god mat och mycket trevligt kravlöst sällskap väntar en semislö hösthelg. Lite stickning (inser att det har blivit ganska mycket sådant på sistonde), lite packande och en del pluggande. Ska passa på att sätta en exprimentell glöggsats i litet format bara för att se om det fungerar, ibland måste man göra sånt också.

torsdag, oktober 08, 2009

Den ecovänliga baskern Frances

Såhär i höstmörkret är det trevligt med en basker som lyser upp och Frances är ett mönster som har tilltalat mig länge. Stickad i Rowans Organic Wool, vilket är växtfärgad ecoull, i färgerna parsley, alder buckthorn och en liten rest grön horstail.
Reslutatet är en mjuk och mysig basker med ett mersmaksmönster. Nästa gång tror jag det blir en version i något lyxigt garn...

Regnbågsmössa till Riddaren

Min version av Cambridge Watchcap, eftersom jag inte hade varesig rätt tjocklek på stickor eller på garnet. Stickad på stickor 3,5 i det regnbågsfärgade ullgarnet (som visade sig räcka till väldigt mycket, det är fortfarande en hel del kvar i nystanet). Riddaren efterlyste en mössa i det garnet när han såg hur tröjan såg ut och här är den nu:

Garn och choklad

Mycket fundersam var jag när jag hämtade ut ett paket idag, men vilken glad överraskning det blev. Jag hade totalt glömt bort stickameras garn och chokladbyte (trots att jag själv skickade iväg mitt paket för inte så länge sedan).
Paketet förgyllde verkligen min dag. Två fina nystan Tynn alpakka från Du store alpakka, ett rött nystan från Filati och en liten boll rött angora garn från Katten (som snabbt stoppades undan då leoparden fick upp ögonen för bollen). Choklad från Anthon Berg och Lindts nya mousse choklad, den förra är en av mina favoritsmaker och den senare har jag länge velat prova. Två kartor med vackra äldre knappar, det syns lite dåligt på bilden med det är små huvuden på de ovala knapparna och ett fint kort med inspirerande ärmlinningar.


Tack så jättemycket Tant Kofta, det var ett underbart paket!

tisdag, oktober 06, 2009

Liten regnbågströja

Barntröja storlek ca 1år, efter beskrivning från östgöta ullspinneri. Stickad med stickor nr 3 i det regnbågsfärgade ullgarnet (härvan innehöll över 2hg garn, det räcker till en hel del). För att vara den första tröja jag stickat är jag rellativt nöjd.

söndag, oktober 04, 2009

Oktoberhöst

Gråtrist höstdag. Middagsutflykt med svärföräldrarna till traktens viltresturang, trots att det var flera timmar sedan är jag fortfarande mätt och lite lätt illamående. Känner livet röra sig inom mig. Tänker med suckar på berget av disk i köket och önskar jag kunde krypa ihop i tvsoffan med min stickning och en tekopp utan dåligt samvete.

torsdag, oktober 01, 2009

Vantar från Älvros

Ett par traditionella tumvantar, mönstret kommer från Älvros i Härjedalen. Stickade på stickor 2,5 i svart ullgarn från Sandnäs och ett regnbågsfärgat ullgarn köpt på Skillebyholms höstmarknad.
Tanken var att både vantarna skulle bli flerfärgade med en snygg tonövergång men dessvärre var randningsfärgningen alltför lång, så tummen på den röda vanten och mudden på den gulorange är de enda som fått lite av det som var tänkt.

I övrigt har jag slagit ihop de två bloggar jag tidigare haft till en. Med ålder kommer bekvämlighet och varför uppdatera två bloggar sporadiskt när det räcker med en enda...