tisdag, juli 26, 2011

när det ofattbara inträffar

Även om livet här hemma rullar på så skakas jag självklart av det ofattbara som hänt under helgen i vårt grannland. Det är en enorm tragedi och jag har svårt att sätta ord på den tomhet och chock som infinner sig. Det finns många andra som gör det så mycket bättre än mig.

Jag hedrar offren med ett ljus och sänder en tanke till alla familjer som förlorat någon. Som medlem i en förening som reenactar tempelriddarna vill jag dessutom ta ett extra stort avstånd från dåden. Föreningen jag är med i sysslar med hantverk och blankvapenfäktning, vi har aldrig haft och kommer aldrig att ha några kopplingar till Norska terrorister och mördare.

lördag, juli 23, 2011

Dödergökskopia



Jag har länge följt Dödegöks blogg. Lite sådär på avstånd och i det tysta har jag glatt mig åt hennes sinne för glada färgkombinationer. Nu har jag med hjälp av restgarner i glada färger stickat mig en alldeles egen Dödergökssjal. Mönstret är sencillo shawlette (Raverly) och garnerna är varierande tvåtrådiga ullgarner från kistans botten. En limegrön, en petrolblå och tre olika rosa i varierande neonlysande nyans. Riddare applåderar, han tycker jag behöver ha mer färg i min tillvaro.

torsdag, juli 07, 2011

Högsommarstress


Juli månadsbild ur Très Riches Heures ca 1410

Nu börjar skördetiden och vi ger oss ut i skogen för att plocka blåbär och de första kantarellerna som stuckit upp sina gula hattar. Vi kokar saft och chutney, bakar bröd och planerar samtidigt inför sommarens två stora event.

tisdag, juli 05, 2011

Vårgröna blommor



Jag har fått ett nästan omättligt behov av sjalstickning, vad passar då bättre än att ta sig i kast med en Pretty Maids, trädgårdsberättelsen krävde ett grönt garn och till det passade "Marias handmålade sjalgarn" utmärkt. Ett krispigt vårgrönt garn till en blomstersjal. Eftersom mönstret bara krävde lite drygt 500m och garnhärvan låg på 800m stickade jag sjalen lite större än vad mönstret sa, vilket i slutändan blev + - 0 storleksmässigt eftersom jag stickade med 3,5mm istället för 4mm.

Jag har satt mig in i att försöka utmana fantasin och enbart sticka av garner jag redan äger, än sålänge går det bra. Jag har en tendens att inte vilja sticka upp fina garner, det kan ju komma någonting annat jag vill göra av dem i framtiden. Det är ett mönster jag nu försöker bryta, hellre ett fint stickat plagg som går att använda än en härva instoppad i en kista.