måndag, december 13, 2010

Så mörk är natten..

Dagen till ära visar jag den småbarnsvänliga luciakronan som stickades till Snöprinsessan. Mönstret snubblade jag över hos Kliar och sticks. Kronan består av varierade två-trådiga ullgarner, med ett icke kliande superwash från Sandnäs för pannbandet. Den blev aningens förstor (framför allt när hon drar i den för att få den av sig) men passar mig precis, vilket i praktiken innebär att hon kan ha den i många år framöver.
Trevlig Lucia.

söndag, december 12, 2010

Della mitts

Ett par vantar på beställning, de ser oformliga ut eftersom mina händer är betydligt mindre än den blivande ägarinnan. Mönstret är Della mitts, från Ravely, stickade i Edda från vikingarn. Ett garn jag fick i något byte. Passar nog mottagaren ganska bra då hon har småbarn och garnet är superwashbehandlat. Mönsret är fantastiskt, så småningom blir det nog ett par till mig själv också.

lördag, december 04, 2010

Sjalboom

Ännu en "ge bort" sjal i Revontulis mönster och Evillas garn, den här ska en kusin (i det engelska ordets bemärkelse) få. Mönstret är lättstickat, men efter att ha gjort fyra stora och en liten är jag innerligen trött på det.