söndag, oktober 31, 2010

We call 'em pirats på mitt sätt. Halvvantar i sandnäs ullgarn och stickor nr 3, postade och framkommna till en jublande drottning.

Få inlägg men mycket gjort, tiden rullar ifrån mig och jag gör mitt bästa för att hänga med.

måndag, oktober 11, 2010

Snabb basker

Ännu en basker från Fröken C's mönster, men den här gången följde jag garn rekomendationen och använde mig av Eco Ull. Jag gillar min första version i Baby Eco Ull, men den täcker inte riktigt öronen som jag vill. Den här gör den här däremot och blir riktigt varm och trevlig att ha i vinter.

söndag, oktober 10, 2010

Projekt dockskåp: Köket

För många herrans år sedan köpte jag ett dockskåp. Jag hade längtat och suktatande läst böcker som visade andra miniatyrhem och nu ville jag ha ett eget. Tanken var att det skulle bli mitt drömhem. Det fick stå halvfärdigt länge, andra intressen kom istället men huset följde med genom alla flyttar.
Intresset för att utveckla det till ett miniatyrhus är fortfarande svalt men nu ska det i alla fall bli färdigt. Många ursprungliga idéer får flytta på sig eftersom det inte längre kommer vara ett ömtåligt miniatyrhem. Rum för rum ska det istället bli ett lekvänligt dockskåp till Snöprinsessan.
Först ut är köket, genom åren har jag samlat på mig en hög med inspirerande inredningsklipp från diverse tidningar som nu kommer väl till pass. Förr (ett bra och vitt begrepp eftersom jag glömt de specifika århundradena) var det vanligt att man målade trägolven i mönster, jag valde ett ljusgrått och allmogerött golv.

måndag, oktober 04, 2010

Virvlande vågor

En variant av Revontuli, randad i blåa restgarner. Snabbstickat när jag väl kom överens med att använda två nystan. Jag är inte överdrivet förtjust i blått, så den här sjalen blir också den en present, den här gången till en frusen sjöfarare.